Vanaf 1 juli nog steeds ISDE subsidie voor warmtepompen, wel aanpassingen bepaalde warmtepompen

Jun 22, 2017Warmtepomp subsidie

Dit is een verouderd artikel. De laatste informatie over de ISDE subsidie kunt u hier vinden.

Op 21 juni jl. berichtte BNR Nieuwsradio dat de warmtepomp een stuk duurder wordt door aanpassingen aan de ISDE subsidie. Deze berichtgeving heeft echter kanttekeningen. Vanaf 1 juli zijn er nieuwe regels van kracht wat betreft de subsidie, maar dit betekent niet automatisch dat de aanschaf van een warmtepomp onvoordeliger is.

Aanpassingen subsidie voor lucht/water warmtepompen

Met de nieuwe regeling krijgt een lucht/water warmtepomp ten minste €1.100,- subsidie. Dit bedrag wordt vermeerderd met €100,- voor elke kW boven het vermogen van 1 kW.

Door de aanpassingen in de subsidieregeling krijgen lucht/water warmtepompen tot en met 3,5 kW vermogen meer subsidie. In de oude regeling kreeg bijvoorbeeld een warmtepomp met 3 kW vermogen €1.000,- subsidie. Met de nieuwe regeling is het subsidiebedrag €1.300,- voor een 3 kW warmtepomp.

Voor lucht/water warmtepompen met een vermogen boven de 3,5 kW gaat het subsidiebedrag echter omlaag. In de oude regeling kreeg een warmtepomp boven de 3,5 kW vermogen een subsidiebedrag van €2.000,-.  In de nieuwe regeling komt het subsidiebedrag voor een warmtepomp van 5 kW uit op €1.500,-.

Het subsidiebedrag zoals hierboven beschreven wordt verhoogd met € 150,- voor een warmtepomp met de energie-label A+ en met € 300,- voor een warmtepomp met energie-label A++ of hoger.

Subsidie voor bodem/water warmtepomp blijft gelijk

Voor bodem/water warmtepompen verandert er niets en blijft de subsidieregeling hetzelfde als voorheen. Bezoek onze subsidiepagina voor alle informatie over de subsidie regeling.

NB. Als aangetoond kan worden (door een bijlage bij de aanvraag) dat voor 1 juli de verplichting tot aankoop is aangegaan, dan geldt nog de oude subsidieregeling.