Visie DHPA: CV ketels eruit en warmtepompen erin?

Apr 11, 2016Ontwikkelingen warmte woningen

Op 4 april 2016 heeft de Dutch Heat Pump Association (DHPA), de Nederlandse brancheorganisatie voor fabrikanten en importeurs van warmtepompen in de woningbouw en utiliteit, bij een bijeenkomst van UNETO VNI een presentatie gehouden over de mogelijkheden van warmtepompen in de woningbouw.

Mooi warmtepomp overzicht gepresenteerd

In de presentatie gaat het DHPA in op onder andere de werking van en verschillende types warmtepompen, over de mogelijkheden voor nieuwbouw, maar ook voor de bestaande bouw. Verder wordt er ingegaan op productcombinaties met zonne-energie en huidige subsidies. Met andere woorden een mooi overzicht van de huidige stand van zaken van warmtepompen in Nederland.

500.000 warmtepompen in Nederland in 2020

Het DHPA voorspelt verder een enorme groei van het aantal warmtepompen in de komende jaren. Van het huidige aantal van circa 100.000 installaties tot ongeveer een half miljoen in 2020.

De presentatie is hier te vinden; http://dhpa-online.nl/visie-dhpa-cv-ketel-eruit-warmtepomp-erin/

Meer weten?

Gaat u dus een woning kopen of renoveren of bent u op zoek naar een vervanging van uw huidige cv-ketel, laat u dan goed informeren over de mogelijkheden van een warmtepomp in uw situatie. Meer informatie over onder andere de werking van een warmtepomp maar ook over subsidies kunt u vinden op Warmtepompplein.nl of volg ons op twitter:
Verwachting aantal geïnstalleerde warmtepompen in 2020 in Nederlandse woningbouw (Bron: DHPA).