De zuinigste radiator van Nederland

Apr 7, 2014Warmtepomp cv

Advertorial

De Jaga Low-H2O heeft de hoogste EPC-reductie op lage en hoge watertemperatuur. De Jaga Low-H2O radiator is een laag temperatuur afgiftesysteem.

In onderzoek naar het rendement van afgiftesystemen en bijbehorende EPG-waardering heeft Kiwa Technology uit Apeldoorn een kwaliteitsverklaring voor de Jaga Low-H2O warmtewisselaar afgegeven. Het bewijs dat de Low-H2O radiator beter presteert dan alle andere systemen en het hoogst mogelijke afgifterendement heeft bij hoge en lage watertemperatuur.

Voor de EPG-berekening betekent dit voor een gemiddelde woning een reductie van 0,02 tot 0,04. De besparing op het totale karakteristieke energieverbruik in een woning is dan maximaal 2000MJ of 55 m3 gas!

Vanaf 2015 geldt de norm ook voor renovatie en worden Jaga Low-H2O radiatoren middels deze kwaliteitsverklaring hierin automatisch gewaardeerd met de beste prestatie, in zowel goed als slecht geïsoleerde woningen.

Ook zuiniger dan vloerverwarming!

Door de Kiwa-kwaliteitsverklaring krijgen Jaga Low-H2O radiatoren de hoogst haalbare score van 1,0 in de Nederlandse norm. Hieruit mag men afleiden dat Low-H2O radiatoren ook minimaal 5% zuiniger zijn dan vloerverwarming.*
Het bevestigt hiermee opnieuw dat de Jaga Low-H2O radiator de meest zuinige is, zoals Jaga al jarenlang claimt op basis van testen en praktijkmetingen uit België en vele andere landen.

* score nu steeds 1,0 (100%) voor Low-H2O volgens kwaliteitsverklaring en gemiddelde score 0,95 (95%) voor vloerverwarming volgens  NEN 7120 tabel 14.1 afgifterendement tot 8m

Minder investeren voor evenveel EPC-punten

Een kostengunstige installatie op hoge watertemperatuur met een standaard condenserende ketel en Jaga Low-H2O radiatoren levert nu bijna altijd evenveel EPC-punten op dan een lage temperatuurinstallatie met paneelradiatoren of vloerverwarming!
Dus energie besparen en CO2-reduceren met Low-H2O radiatoren, zelfs op hoge temperaturen!

Alom bekende Jaga Low-H2O radiator nog steeds de beste!

Meer dan 10.000.000 verkochte stuks, een garantieduur van 30 jaar, uitvoerig getest door verschillende onafhankelijke instanties: Low-H2O radiatoren zijn de meest betrouwbare oplossing voor energiezuinig en comfortabel verwarmen. En beschikbaar in een breed assortiment wand- en vrijstaande radiatoren en innovatieve inbouwoplossingen.

Meer informatie

Download hier de KIWA-kwaliteitsverklaring.

Of maak een afspraak met een van de Jaga adviseurs.